the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

D-ale mele

Today was a good day for science! Fara prea multe asteptari de la o zi de luni, inceputul asta de saptamana poarta un soi de productivitate si voie buna in aripi. M-am trezit pe la 12 "sh'umpic" si bajbaind telecomanda prin pat am ascultat "Gypsy" a lui Shakira. Asta a fost startul zilei de azi, destul de bun as zice eu.

De aseara ma tot gandesc sa scriu despre un alt subiect care nu-mi da pace. Aflat tot in sfera relativitatii, nu chiar cea a lui Einstein ci mai mult una apropiata de relatiile inter-umane, subiectul se refera la barbatul ideal vs femeia ideala.

Cu totii visam la persoana aceea perfecta, care sa ne raspunda la toate cerintele, nevoile sau intrebarile care nu ne dau pace.  Barbati sau femei, ne asteptam ca sufletul pereche sa se potriveasca cu felul nostru indiferent de cat de dificili suntem, cat de ordonati sau dezordonati, cat de sinceri sau partial deschisi, cat de maturi sau imaturi, samd. Mai ales in situatiile de dezamagire profunda, gandul ca undeva in lume sta ratacita o persoana care trebuie sa completeze cercul, pare sa fie unicul motiv de a depasi criza existentiala. In felul asta, suma de incercari esuate prin care trecem toti, testand piata, face momentul regasirii cu sufletul pereche sa fie mai frumos si mai plin de artificii. Ce ne dorim insa unii de la ceilalti?

Femeile viseaza la acel barbat puternic si demn. Cel care stie in permanenta cum sa-i vorbeasca, cum s-o asculte, s-o rasfete, cel care e sincer in orice moment si care nu promite niciodata lucruri pe care nu le poate indeplini. Unele viseaza la Adonis, barbatul ala frumos si perfect la care sa te uiti toata ziua si sa-ti spui in gand "damn he's fine!", altele viseaza la barbatul inteligent, independent si misterios care suceste capete si profita de orice moment sa se joace cu mintile altora, niciodata insa cu cea a persoanei iubite. Prince Charming trebuie sa vina intotdeauna pe un cal alb (sau o masina traznet) si sa se topeasca la picioarele femeii careia, bineinteles e dispus sa i se ofere pentru o eternitate. Visul asta frumos din copilarie isi pierde treptat din pretentii, si uite asa ajungem sa ne dorim ca barbatul ideal sa fie cu cel putin 10% diferit (in sensul bun) fata de medie. Nu ne mai intereseaza sa fie extraordianar de frumos, misterios, sarmant, inteligent, independent sau romantic pentru ca ar fi o mare bataie de cap sa ni-l tinem aproape. In plus, experimentand treptat, realizam ca multe din lucrurile pe care le cautam nu prea exista asa ca ne orintam dupa posibilitati.

La polul opus stau barbatii. Am convingerea ca atat ei cat si noi, femeile, suntem la fel de complecsi si de pretentiosi cand vine vorba de cealalta jumatate. Nu as putea sa insirui toate lucrurile pe care ei le asteapta de la o femeie ideala insa sunt sigura ca voi surprinde cateva. Femeia ideala ar trebui sa fie frumoasa. Majoritatea viseaza la acel trofeu pe care sa-l plimbe mandri la brat si pentru care sa fie invidiati. Femeia asta ar trebui sa stie sa asculte, sa nu vorbeasca niciodata prea mult sau prea putin, sa fie inteligenta dar nu mai inteligenta decat el, sa isi indeplineasca toate datoriile de casnica dar sa nu uite sa fie sexy in dormitor. Fiecare viseaza la femeia cameleon sau cea cu personalitati multiple. Fenomenul ala care te tine toata noaptea treaz indeplinindu-ti cele mai adanci fantezii si dimineata e tot acolo cu micul dejun, gata sa iti stea la dispozitie. Unii viseaza la femei independente si pline de mister, cele care niciodata nu arata cat de mult iubesc dar care ii tin agatati in permanenta cu sexualitatea lor. In final, dupa un somn bun si o betie crunta, si barbatii se trezesc din visele lor in care femeia zice ham! si se rostogoleste gingas cand il vede venind. Si ei realizeaza dupa cateva episoade de dezamagire, ca femeile sunt viclene si perverse si nu de multe ori se folosesc de calitatile lor sa distruga ego-urile multor exemplare masculine. Ala e momentul in care femeia ideala devine orice femeie sincera si naturala. Sau asa ar trebui :D U tell me guys.

Eu una, nu stiu exact ce sa caut la un barbat ideal. Sunt constienta ca indiferent de cerintele mele, niciodata nu as putea sa gasesc pe cineva perfect; nici nu-mi doresc! Cred insa in vorba aia cum ca noi suntem rezultatul fiecarei relatii prin care ne-am plimbat. Din fiecare relatie, barbati sau femei, imprumutam multe lucruri bune si rele. In felul asta stim de unde sa plecam si unde sa ajungem. Numai asa ne putem rescrie lista cu asteptari pentru viitorul partener.

Voi ce asteptati de la persoana ideala?


Lotta love!

8 comentarii:

Eu nu vreaun un barbat perfect! Daca ar fi perfect m-as plictisi repede. Eu am nevoie de o persoana pe care sa o descopar in fiecare zi, putin cate putin si care poata sa faca la fel cu mine. Eu am nevoie de o imbratisare, de un sarut si un "te iubesc" spus din tot sufletul... am nevoie sa fim noi 2 si lumea.

 

Ai fi surprinsa,draga mea,sa vezi cat de mult se schimba standardele cand e vorba de iubire.Poate sa fie cel mai cel,dar nu indeajuns de cel pt tine.Perfect il vezi pe "al" de langa tine care te face sa te simti fantastic la orice ora din zi si din noapte,care iti spune ce vrei sa auzi sau te surprinde mereu cu un gest din inima.
Asta e "celul" meu.

 

Logic, nu exista perfect si tin sa generalizez neexistenta lui. Tot timpul a existat o balanta ce ne va sta deasupra ori in interiorul nostru, conceputa de la sine; menirea sa fiind de a mentine un asa zis echilibru, echilibru pe care noi cei cu ratiune il "controlam" cu ajutorul sentimentelor, simturilor, ideilor, s.a toate laolalta formand personalitatea fiecaruia (stiti cat de complicati sunt oamenii, suntem facuti dupa o reteta "unknown" iar cu timpul adaugam ingredient: dulci, sarate, picante, exotice s.a). Tin sa mentionez ca toti defilam sub o oarecare forma "culinara", iar gastronomic vorbind, gustul trebuie sa fie surpinzator mai ales cand vine vorba de un fruct rar. Nu stiu daca toti baietii au acelasi gand, sa devina "bucatarul perfect", detinand spontaneitate si un glosar pompos de "retete"… si sa nu uitam de simtul estetic, conteaza.
Cu alte cuvinte ... care-s doleantele ca sa stiu ce meniu propun. :P Glumesc.
Bon appetit!

 

:)).. eu nu cred ca exista asa ceva. Exista Miss Right si Mister Right dar Miss/Mister RIGHT NOW!.. Nu cred in printul Charming and so on so far. Cred in acum, cred in calitati "uzuale" si mai cred in munca intr-o relatie. Iar perfectiunea de moment/long time e data de prea multe endorfineeeeee :)).. dar ca sa fiu in ton: una din calitatie ar fi partea se simt al umorului ft ft dezvoltat:)).. si toate cele.. iar ca o concluzie loves makes u stupid and blind...:D..

 

Imi place sa ma consider persoana pasnica care nu se ia de nimeni, maia les ca nu cunosc aproximativ 9 bilioane de oameni, adica toata lumea:D:D.
Suntem la urma urmei oameni si nu barbati sau femei.Nu cred ca asteptam barbatul perfect sau femeia perfecta pentru ca abia dupa ce treci printr-o anumita experienta, cu anumiti oameni, descoperi alte genuri de barbati si femei perfecti.E relativa treaba.Cred in schimb in ceva ce poate sa dureze o vesnicie, cred ca faptul ca ma pot indragosti de o persoana in fiecare zi, cred in tot ce e frumos si imi place asta.E singurul lucru pe care putem sa il controlam...

 

eu subscriu la ce a inceput fadwa.. indeed if it's not for mister right it's for mister right now, dar trebuie sa masuram cu atentie si dimensiunile propriilor principii.. nuj cate dintre noi s-ar risca sa acorde timp fiecarui Mister right now.. pentru ca sa fim serioase, atat timp cat avem un decolteu si cateva subiecte demne de pornit polemici nu ne vor lipsi "domnii".. important este nu sa fie perfect in general, ci sa fie perfect pentru tine. Atat timp cat esti in stare sa gasesti o persoana cu o personalitate in care calitatile contrabalanseaza defectele atunci e un semn bun. Atat timp cat exista respect si sinceritate atunci da se creeaza o iluzie de "perfectiune". Eu nu mai am niciun standard, pur si simplu las lucrurile sa mi se intample, le filtrez si apoi vad daca sunt demne sau nu de un : "to be continued..". Nu trebuie sa visam la un Mister charming, trebuie sa visam ca o sa ajungem intr-o zi, la acea stare de echilibru emotional, care ne va permite sa iertam si sa acceptam ca persoana de langa noi nu e perfecta si implicit sa o luam ca atare.

 

fetelor...TREZIREA!:))

 

esti pretentios si mofturos cu jumatatea ta cand ai impresia ca tu faci totul perfect.. asadar, subscriu: "fetelor...TREZIREA!:))"

 

Trimiteți un comentariu