the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

Kafka

"Intotdeauna sa respiri mai intai usurat dupa rabufnirile de orgoliu si automultumire.[...] Fericirea de a te misca, disperarea de a fi la stramtoare, nebunia de a persevera, sentimentul mizerabil in fata linistii de afara. Toate astea se petrec atat simultan, cat si alternativ; chiar in murdaria sfarsitului, fericirea unei raze de soare."

"Exista doua pacate umane capitale, din care deriva toate celelalte: nerabdarea si nepasarea. Din pricina nerabdarii oamenii au fost alungati din paradis, iar din cauza nepasarii nu se mai intorc acolo."

"Tu esti teama. Cat vezi cu ochii, niciun elev."

"Si cel cazut in extaz si cel care se ineaca ridica bratele. Primul face dovada bunei intelegri cu elementele; al doilea este in conflict cu ele....Nu cunosc continutul, nu am cheia, nu cred in zvonuri, totul este usor de inteles, caci eu insumi sunt totul."

"Orgoliul te face respingator; de fapt ar trebui sa fie ucis; in loc de asta, el este doar ranit, ajunge 'orgoliu ranit'."

"Omul nu poate trai fara a avea un sentiment durabil de incredere in ceva indestructibil, in timp ce atat indestructibilul, cat si increderea ii pot ramane necunoscute multa vreme."

"Cerul e mut, doar ecou pentru cel mut."

"In lupta dintre tine si lume sunt de partea lumii."

"Teoretic exista o posibilitate perfecta de a fi fericit: sa crezi in indestructibilul din tine si sa nu aspiri la el."

"Nu e nevoie sa pleci de acasa. Ramai la masa ta si asculta! Dar nici macar nu trebuie sa asculti, asteapta doar! Si nici macar sa nu astepti, ci sa stai absolut linistit si singur! Lumea ti se va oferi s-o demasti; ea nu poate face altfel si se va rasuci, extaziata, in fata ta."

***

to be continued

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu