the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

Zile si zile

Capacitate, bacalaureat, licenta, primul interviu, primul job, cateva calificari, un "da" raspicat, o nunta speciala, primul copil, primul nepot, o pensie frumusica, then you just die. In minutele de ploaie capricioasa de vara, cu cursurile insirate pe pat, vizualizam traseul asta, in linii mari. Cate momente importante sunt chiar importante in viata si cate decizii sunt chiar decizii pe baza carora ne construim un viitor care sa ne primeasca zambind in fiecare zi?

Probabil ma aflu in tensiunea dinaintea fiecarui moment dintr-asta mai "special" pe care l-am trait de-a lungul vietii. In clipele astea circuitele depasesc viteze de la o zi la alta, sunt mai nehotarata ca oricand, mai aeriana, alteori mai convinsa ca totul va incepe in forta "maine", apoi ma trezesc uitandu-ma la un punct fix, ma adun si o iau de la capat. Nu stiu cat de important e pasul asta pentru mine. In mod sigur, nu e mai important ca precedentele, nu ma mai simt in siguranta stiindu-l traversat, si in niciun caz, nu imi ofera vreo satisfactie aparte senzatia ca am trecut mai departe.

Il simt din ce in ce mai mult ca o obligatie, o formalitate pe care trebuie s-o inchei inainte sa cunosc cu adevarat viata, responsabilitatea, sentimentul de implinire in plan intelectual. In teorie, examenul de licenta e outputul anilor de facultate in care se presupune ca te descoperi indeajuns incat sa-ti avanti pasul in lume increzator, pe un anume drum. Practica ne invata insa, ca teoria se inseala. 

Poate sunt singura (desi ma indoiesc) care simte ca lumea se schimba in rau, cu acordul nostru. Sunt prea multe lucruri care se fac doar sa fie facute, cuvinte spuse degeaba, experiente inutile bagate pe gat cu forta. Nu mai stim ce e cu adevarat important : sa terminam un lucru facut pe jumatate? sau sa incepem un lucru facut pe jumatate? 

Aseara, doi tipi cautau o bila in mijlocul strazii. M-au oprit si m-au rugat sa-i ajut. Momentul ala a fost comic. Pun pariu ca niciunul din cei doi n-au fost incercati vreodata de-o stare similara cu cele care ma incearca in ultima vreme. Pentru ei, aseara, era important sa gaseasca o bila. Made my point right?

Lotta love, M.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu