the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

L-a-t-e-l-y

Drumul pana la Bucuresti a fost mai scurt decat credeam. Cu Spike si cateva melodii de-alu lui pe fundal, faceam grile pe bancheta din spate. Am inghetat cand am vazut-o in aeroport. Aproape involuntar, imi spun zilnic ca timpul nu mai exista, nu mai masoara nimic, nu mai pastreaza nimic. Ciudat sentiment!

Mult stres, agitatie, foi peste tot, ploaie, dezordine, un haos care mi-a alimentat gradual claustrofobia si rezerva de emotii adunata in ultimile saptamani. Primele zile cu ea acasa au fost aiurea. I am somethin'!Dupa zilele numarate cu sfintenie, si noptile cu domnul Peste, a doua prezenta constanta in camera cu care ma obisnuisem 5 luni, m-a rascolit. M-a vazut schimbata, mai mult pe dinauntru decat fizic. Constatarea ei m-a bulversat. Sunt constienta ca m-am schimbat, stiu ca am pierdut multe lucruri, stiu ca mi-am blocat accesul spre fereastra din mine si stiu ca nu mai cred; dar nu ma asteptam as observe atat de repede.Am simtit ca pornisem pe picior gresit asa ca vreo doua zile am facut ce stiu sa fac cel mai bine cand joc in defensiva : i was a bitch. Sorry for that, you know me better!

Azi am facut "abuz" de noua titulatura pe care mi-o asum cu zambete largi si dans de gene : licentiata in economie. A fost al naibii de placut sa ma aud zicand asta si pentru prima oara, cei 3 ani de facultate parca s-au comprimat in adunatura asta de cuvinte, care le-a dat sens.

In maxi taxi, un barbat mi-a cedat locul. L-am privit cu admiratie tot drumul. Mai rar gesturi dintr-astea "cavaleresti" si tot mai putine momente de respect neconditionat sau civilizatie gratuita. Imi place sa-mi amintesc de putinele exceptii, atunci cand ma grabesc sa arunc in aceeasi oala exemple superficiale de umanitate, caractere cu handicap ce traiesc de cele mai multe ori, degeaba.

As putea sa spun ca am intrat in vacanta mult asteptata. Sunt inca alte lucruri de pus la punct pentru viitorul apropiat dar, pentru moment, prefer sa ma bucur de pauza mea de respiro, cu muzica buna, prieteni zgomotosi, Z., cealalta sora nelegitima, F., el si intamplarile zilnice pe care le ador.

Ca tot ziceam de muzica buna, hai na! (si multumesc provider-ului meu M.)

Lotta love, M

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu