the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

Up

‎~♥~
*
The only way is up.


o Zi


*
Dimineata a inceput cu miros de pepene galben si menta. M-am trezit cu senzatia asta, proaspata si vie, desi pe intuneric, inca bajbaiam dupa cateva minute de somn. In strada, pe asfaltul somnoros si rece, pasii se auzeau grabiti, intr-un ritm cunoscut. Mereu numar secundele asteptand maxi-taxi-ul. Si cand in sfarsit apare, ma asez in spatele soferului si privesc in gol. Uneori fixez ceasul din bord si incerc sa ignor viteza cu care, din prea mult precautie, soferul ma adoarme. 

Mereu alerg pe Cosbuc. Azi a fost frig si pietrele trosneau cand le calcam grabita. La 7 dimineata, 3 caini urmareau tacuti sirul de masini care treceau una dupa alta. Erau parca fascinati de forfota pe care rotile greoi o lasau, si pentru cateva secunde mi-au parut umani. Ca si cum, pierduti in ganduri si griji, ascultau zgomotul cu atentie.

Ziua trece mai usor cu miros de fructe si muzica in surdina. Daca nu in casti, chiar si in spatele gandului tau cel mai ascuns. Astazi visam la mare. Visam de fapt, la un ocean ; la nisipul cald si viata care sta in loc atunci cand simti ca ai ajuns unde trebuie.  Azi mi-a placut marti, cu tot contrastul dintre agitatia din birou, vocile din jur si raiul asta de lumina si caldura din mintea mea.

De cele mai multe ori imi place sa gasesc raspunsuri pentru tot ce mi se intampla. Alteori insa, prefer sa raman absenta si sa ma las surprinsa de clipele care se aduna si se amesteca pana cand devin parte din trecut si motivatie pentru viitor.

Marti continua cu acelasi miros de pepene galben si menta. Desi afara ploua, eu simt nisipul pe talpi si daca inchid ochii, nu-mi e teama de valul care se arunca sfios peste tarm, acolo unde eu astept sa treaca zilele.

M.

the Test

"Here in your mind you have complete privacy. 
Here there's no difference between what is and what could be."  

*
*

You know I almost lost my mind, but now I'm home, now I'm free.
Did I pass the acid test?

Inceput cu idei bune


Primavara reuseste de fiecare data sa ma trezeasca la viata ! Indiferent de vreme, cumva ma activez aproape automat o data cu prima raza de soare sau cu primele flori asezate frumos pe tarabele din strada. Sentimentul de renastere e o motivatie in plus sa imi las gandurile sa zboare departe, si sa croiesc in continuare noi visuri pe care, poate in curand o sa le materializez.

In toata agitatia cotidiana, si prin tot haosul existential, primavara reuseste, cel putin pentru mine, sa faca ordine ! Nu degeaba e anotimpul meu preferat si singurul cu care as putea sa ma identific. Lucrurile sunt mai frumoase primavara, oamenii mai frumosi, si ideile sunt mai bune.

Ca tot vorbim de idei bune, de curand am aflat despre o initiativa destul de draguta si inedita care isi propune sa-i provoace pe cei mici sa-si dezvolte creativitatea intr-un mod placut si distractiv, totodata acumuland cat mai multe informatii despre industria condimentelor.



Evenimentul in cauza este condus de compania « Alex&Comp » si din cate am inteles, copiii de la 3 scoli generale din Galati, vor avea ocazia sa intre in culisele productiei de condimente si mirodenii, sa afle detalii despre istoria condimentelor dar si despre procesele care se petrec in sectia de productie.

Cei mici vor participa la un mini atelier in cadrul caruia vor trebui sa realizeze cate o felicitare folosind pe langa mijloacele « conventionale » (creioane colorate, adeziv, carton etc.), si diverse condimente. Cele mai bune creatii vor fi premiate iar pe langa acest exercitiu de creativitate, copii vor afla lucruri noi, intr-un mod interactiv, despre organizatii, rolul lor in sociatate si importanta muncii.

Lasand deoparte detaliile care stau la baza acestui proiect inedit (si pe care le mai gasiti aici sau pe Facebook aici ), eu una ma declar fana a acestor activitati si trebuie sa recunosc, regret ca « pe vremea mea » nu au existat mai multe activitati de acest gen.

Imi permit sa anticipez pozitiv deznodamantul acestei initiative si sunt convinsa ca, atat pentru cei mari si mai ales pentru cei mici, colaborarea va fi un moment deosebit, din care fiecare va avea de castigat fie noi cunostinte despre un domeniu destul de interesant, fie noi abilitati creative.


M.