the Butterfly Effect

"change one thing, change everything..."

Creep

I don't care if it hurts,
I wanna have control
I want a perfect body
I want a perfect soul

*
*
She's running out the door
She's running out
She run run run run...
run...

Open door

Mi se intampla uneori, mergand pe strada, sa vreau sa imi controlez pasii. Fara niciun motiv anume, simt nevoia sa fiu in acelasi pas cu cel de langa mine. Uneori mainile imi obosesc si mi le odihnesc in alte palme. Poate ale lui. E cel mai confortabil loc.

Niciodata nu ma gandesc la subiecte de conversatii, niciodata nu ma astept la ceva nou sau surprinzator. Cand sunt in miscare, cuvintele se inghesuie sa-si primeasca portia de libertate, altfel decat in mod firesc. Uneori mi-e greu sa ma concentrez la un singur lucru, sau sa-mi stapanesc emotiile. De cele mai multe ori, cand ma plictisesc fredonez o melodie, sau dansez. 

Cand ascult muzica pe strada, imi place sa merg cu mainile in buzunar si sa privesc oamenii in ochi. O melodie buna poate sa-mi salveze o zi proasta, o saptamana de cosmar, un episod esuat din capitolul "lacrimogene". Daca imi place foarte mult o melodie, o ascult la nesfarsit, si asta se intampla atunci cand ii invat versurile si sunt capabila s-o fredonez complet.

Niciodata nu iau lucrurile asa cum sunt. Uneori trec peste superstitii si ma intorc din drum sa verific placa, apa, lumina, orice detaliu care ar putea sa-mi distraga atentia de la lucruri mai importante. In general spun tot ceea ce gandesc, simt, vreau. Uneori mint. Ma mint pe mine, ii mint pe cei de langa mine, e mai usor sa disimulez cand vreau sa evit explicatii. Ma eschivez cand mi-e greu sa aleg. Intotdeauna stiu ce fac, ce spun, ce simt. Uneori ma prefac confuza.

Sunt ciudata. Niciodata nu uit, intotdeauna plec, uneori ranesc, prea tarziu. Cred in multe lucruri, uneori in nimeni si nimic. De cele mai multe ori ma gasesc singura intr-un cerc de prieteni buni. Niciodata nu stiu cum sa raspund la "Ce faci?", i take the easy way si zic "Bine, tu?" Intotdeauna retin oamenii pe care o sa-i mai intalnesc cel putin o data, indiferent de moment.

Uneori nu vreau sa dorm, ma sperie timpul care trece incredibil de repede. Simt, de cele mai multe ori, ca nu-mi apartin. Atunci savarsesc cele mai nejudecate acte care-mi marcheaza constiinta. Cand ma uit in oglinda zambesc. Fac asta des. Imi place sa ma stiu acolo in fiecare moment si sa stiu ca uneori nu sunt transparenta. 

Uneori sunt rea, insensibila, egoista, niciodata suficient de mult cu cine trebuie, niciodata nedreapta. De cele mai multe ori ma pierd in slabiciuni si ma pedepsesc in mod constient. Uneori reusesc, uneori nu. Cateodata oamenii din jur ma respecta pentru ceea ce sunt, ma invata, ma protejeaza, ma asculta, ma cearta, ma fac sa ma simt speciala. Uneori altii ma ranesc, ma resping si ma transforma pe dinauntru.

Niciodata nu regret ceea ce sunt, uneori ma multumesc.

Lotta love, M.

Any other name

The body is a house of many windows: there we all sit, showing ourselves and crying on the passers-by to come and love us. ~Robert Louis Stevenson

*

*

Who has not sat, afraid, before his own heart's curtain? ~Rainer Maria Rilke

In memoriam

N-am vrut sa scriu nimic. Ar fi fost in plus, in avalansa de speculatii si indoieli, acuzatii aruncate aiurea, in necunostinta de cauza. Simt doar un regret, un mare regret. A fost un simbol, acum au ramas doar cantecele ei si multe intrebari fara raspuns...pacat.

*

oh The twist

Cat de mult inseamna "mult"? De cate ori "da" inseamna chiar "da"? De cate ori inseamna "nu"? In cate cuvinte putem desemna sentimente sa ne reprezinte? Prin cate linii imaginare putem trasa intersectii si cat de complicat trebuie sa fie uneori, sa gandim simplu?...

***

Intuneric, miros de iarba proaspat uda, cercuri in aer, fum, mult fum, nori. Nori proiectati pe chipuri, umbre fara nume, valuri si marea; marea atat de scurta in fata multor ochi pierduti. Din ceata de sunet sacadat cuvintele s-au oprit la mijloc sa se confrunte. Apoi au dansat in buze, prin terminatii, s-au linistit si s-au intalnit in locul potrivit. Cu picioarele adanc infipte in pamant, gandul zboara departe; zboara in proiectii de nori si valuri, si drumuri de munte, oras de lumini, subiecte epuizate, elucidate, transformate in sentimente de libertate si priviri ciudate. Pe intuneric sunetul se propaga diferit. Am zambit, ai zambit. Te sarut in surdina, iarba e inca uda, intrebarile zboara in fum, chiar acum.

**

Lasagna se face cu multa dragoste. Iti trebuie multa pasiune, rabdare, un gram de nebunie si mult curaj. Curaj sa o iei de la capat, sa deschizi usile larg, sa tragi cu pofta dintr-o tigara, poate ultima, poate prima si sa strigi in gura mare "hell i don't care!" Iti trebuie zambete, multa caldura, maini impreunate, ochi, buze, cuvinte potrivite, taiate marunt si aruncate cu grija peste zilele ploioase, noptile ciudate, indoieli. Ascunse intre straturi, ingredientele se amesteca la foc mocnit, se completeaza, se descopera, se joaca cu aromele, cu senzatiile, pana cand gustul devine stralucirea din priviri si culoarea diminetilor cu cafea si obloane trase.

Lasagna se face cu multa dragoste. E artificiul perfect pentru intrebarile fara raspuns. Bon apetit!

*

Doua zile shumpic. De ajuns zic. :D

Lotta love, M

Redemption

***
*
“For my part I believe in the forgiveness of sin and the redemption of ignorance.”

Secvential

... isi face loc in mintea mea, un altfel de gand. Se joaca cu celelalte ganduri, le provoaca. E un gand nou, nefiresc, unul care poate sa strice ordinea. E genul de gand pe care il respingi pana cand iti iese prin pori, unul care te tradeaza cand deschizi ochii, cand atingi. Incerc sa il ignor dar e acolo si dupa cateva secunde, dupa cateva minute. Se muleaza perfect pe ritmul unui cantec pe care il ascult. Bucata cu bucata, fiecare fragment trezeste alta senzatie, alta reactie chimica.

Gandul asta strain pune stapanire pe mine. Nu ma impotrivesc, nu are rost. E acolo si e al meu. Cand ridici degetele in aer masori timpul. Secundele alearga prin camera goala, acolo unde gandurile se nasc pe intuneric. Unele sfarsesc in dimineti tarzii, altele nu traiesc nicio secunda. Gandul asta se amesteca cu zborul de cuvinte scrise, distante nemasurate si senzatii din terminatii, e interzis dar il primesc.

Cum poti sa te ascunzi de un gand pe care nu-l poti inlocui cu nimic? Unul care iti aminteste constant ca nu poti sa minti, ca esti slab..atat de slab, si ca adori sa te complici, adori suspansul, adori sa alergi dupa ceva care poate nici nu exista. Gandul asta creaza haos, ca o explozie distruge tot, intr-o secunda.

E malefic dar e mai pur decat celelalte pentru ca te arata asa cum esti. E gandul care trece dincolo, singurul care te tine departe de prejudecati, de reguli, usi inchise. Pana sa-ti dai seama devine o boala, prea tarziu s-o vindeci, suficient de evoluata incat sa te obisnuiesti cu ea. E gandul pe care il folosesti sa fii tu atunci cand te-ai plictisit sa respecti ordinea. Nimeni nu poate sa-l citeasca, doar prin ochi si prin buze, semnale subtile de atractii pamantesti.

Imi place ...


L-a-t-e-l-y

Drumul pana la Bucuresti a fost mai scurt decat credeam. Cu Spike si cateva melodii de-alu lui pe fundal, faceam grile pe bancheta din spate. Am inghetat cand am vazut-o in aeroport. Aproape involuntar, imi spun zilnic ca timpul nu mai exista, nu mai masoara nimic, nu mai pastreaza nimic. Ciudat sentiment!

Mult stres, agitatie, foi peste tot, ploaie, dezordine, un haos care mi-a alimentat gradual claustrofobia si rezerva de emotii adunata in ultimile saptamani. Primele zile cu ea acasa au fost aiurea. I am somethin'!Dupa zilele numarate cu sfintenie, si noptile cu domnul Peste, a doua prezenta constanta in camera cu care ma obisnuisem 5 luni, m-a rascolit. M-a vazut schimbata, mai mult pe dinauntru decat fizic. Constatarea ei m-a bulversat. Sunt constienta ca m-am schimbat, stiu ca am pierdut multe lucruri, stiu ca mi-am blocat accesul spre fereastra din mine si stiu ca nu mai cred; dar nu ma asteptam as observe atat de repede.Am simtit ca pornisem pe picior gresit asa ca vreo doua zile am facut ce stiu sa fac cel mai bine cand joc in defensiva : i was a bitch. Sorry for that, you know me better!

Azi am facut "abuz" de noua titulatura pe care mi-o asum cu zambete largi si dans de gene : licentiata in economie. A fost al naibii de placut sa ma aud zicand asta si pentru prima oara, cei 3 ani de facultate parca s-au comprimat in adunatura asta de cuvinte, care le-a dat sens.

In maxi taxi, un barbat mi-a cedat locul. L-am privit cu admiratie tot drumul. Mai rar gesturi dintr-astea "cavaleresti" si tot mai putine momente de respect neconditionat sau civilizatie gratuita. Imi place sa-mi amintesc de putinele exceptii, atunci cand ma grabesc sa arunc in aceeasi oala exemple superficiale de umanitate, caractere cu handicap ce traiesc de cele mai multe ori, degeaba.

As putea sa spun ca am intrat in vacanta mult asteptata. Sunt inca alte lucruri de pus la punct pentru viitorul apropiat dar, pentru moment, prefer sa ma bucur de pauza mea de respiro, cu muzica buna, prieteni zgomotosi, Z., cealalta sora nelegitima, F., el si intamplarile zilnice pe care le ador.

Ca tot ziceam de muzica buna, hai na! (si multumesc provider-ului meu M.)

Lotta love, M

[151] and out

Vine viitura! se aude. Sper totusi sa fie o eroare de buletin meteorologic pentru ca nu-mi plac drumurile lungi, prin ploaie si in niciun caz, la intoarcere, nu mi-as dori sa ma plimb pe Brailei cu barca :)). 

Traversez o saptamana dificila, una mai mare decat aia Mare, as putea zice. Incep sa simt emotiile dinaintea examenelor si numai gandul ca voi sta cu un pix in mana deasupra unei foi cu grile, imi strange stomacul. Luni l-am avertizat ca o sa fiu insuportabila. Trebuia sa recunosc ca pana acum, exceptand seara trecuta cand ne-am ciondanit vreo 20 min la telefon:D, totul a fost ok. Suntem tensionati si frustrati si de toate insa nu cred ca o sa ne "batem la bataie", chiar daca noaptea e lunga :-" :)) :*.

In seara asta, numaratoarea se opreste. Cele 151 de zile par atat de putine incat mi-e greu sa-mi imaginez cum au gazduit atatea intamplari, sentimente, atatia oameni noi, atatea locuri noi si ganduri. Imi imaginam experienta asta altfel but it turned out to be just fine. Great i might say! Acum sunt sigura ca totul merge in directia buna, pentru toti.

**

Lotta love, M.

Skinny Genes

I really don’t like your point of view
I know you’ll never change
Stingin' me with your attitude
I've got the mind to walk away

I really don't like your arrogance
Or your policies
You're ninety-nine percent an embarrassment
you just want quality
*
*
I don't mind it when you :-"
Brings out the best in me when you :-"
Show your expertise
When the night always ends with a fight 
I'm excited that you wind up next to me :X

Shake it to wake it

What a waste of time the thought crossed my mind :X
*

Sleeping disorder

Ante-scriptum : "Somnul n-are alt rost decat uitarea timpului, principiului demonic ce vegheaza in el."(Cioran)

Sunt multe lucruri de care-mi este teama; frici pe care mi le ascund pe sub piele. Mi-e frica de inaltime, mi-e frica sa conduc, sunt claustrofoba, mi-e frica de singuratate, mi-e frica de Dumnezeu, mi-e frica de unii oameni, mi-e frica sa visez prea sus, sa zambesc prea mult, mi-e frica sa nu dezamagesc, sa fiu dezamagita, sa am incredere, mi-e frica sa nu traiesc asa cum imi doresc, mi-e frica sa nu ma pierd pe drum intre cine sunt si cine vreau sa fiu, mi-e frica sa ma las purtata de val.

Sunt multe sentimente pe care nu le stapanesc; haosul pe care il provoaca bataia lor ma sperie. Memoria trupului, cuvintele, strazile, sunt urme pe care nu le pot controla. Teama se naste din absenta lor, din vina, din instrainarea de pamant; pamantul in care au stat adanc infipte radacini. Mi-e frica sa inchid ochii in van in fiecare noapte stiind ca pastrez inca, teama din trecut vie.

Sunt frici pe care nu le pot suprima, indiferent de orice; momente de slabiciune in care imi amintesc ca totul e efemer, prea firav sa dureze in timp, prea tarziu sa fie vindecat, inutil de explicat... Doar timp care poarta alte temeri in fiecare zi, unele care sa le inlocuiasca poate pe cele vechi, dar niciodata sa le stearga.

***

Noapte buna.

I heard u say

Just an ordinary day...love the video :X